Schöne: “Altijd die trainingskampen, ze geloven heilig in het nut”

 

Lasse Schöne maakt in Italië kennis met een totaal ander mentaliteit dan in Nederland. De 33-jarige Deen verruilde afgelopen zomer Ajax voor Genoa. “Bij Brescia ontslaan ze een trainer en stellen hem na een maand weer aan. Dat kan hier allemaal”, zegt de middenvelder.

“En die trainingskampen, altijd maar die trainingskampen! Ze geloven heilig in het nut”, vertelt Schöne in het Algemeen Dagblad. “Als ik zeg dat wij bij Ajax drie uur voor de wedstrijd bij de club moesten zijn, kijken ze me raar aan.” Volgens Schöne zijn de voetballers in Nederland verwend. “Dat trainers alles maar uitleggen. Hier in Italië is de topsportcultuur veel harder. Niet bij de selectie? Dan krijg je gewoon een berichtje en daarmee is het klaar. Moet je ook niet over zeuren. Ik ga die cultuur niet veranderen en dat wil ik ook helemaal niet.”

Wel mist de voormalig Ajacied zijn oude club. “Ik mis het niveau van de trainingen en de wedstrijden. Maar dat wist ik vooraf. Het laatste jaar speelden we misschien wel het beste voetbal van Europa. Als ik ze zie spelen in de Champions League, dan kriebelt het wel. Maar ik heb geen spijt. Missen hoeft helemaal niet negatief te zijn. Ik koester het juist. Ik heb alles goed afgewogen. Het was een geweldig laatste jaar. Een mooie manier om af te sluiten en om zelf de regie in handen te hebben.

www.fcupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *