Reacties

 
 
Voetbalscholing en Johan Scholten – aandacht voor onze voetballers én staf!
 
 
Al enkele jaren verkrijgen onze jeugdleden en trainers een professionele voetbalopleiding van Voetbalscholing uit Velp. Voetbalscholing is al 25 jaar gespecialiseerd in voetbalopleiding in elke denkbare richting zoals voetbaltechniek, voetbalconditie en mentale weerbaarheid waarbij de nadruk vooral op techniek ligt. 
 
Samen met Voetbalscholing heeft vv Lekvogels al enkele malen een 1-daagse “Moves&Skills event-Techniekdag” kunnen organiseren voor leden en niet-leden: een dag vol sportplezier, leerzame voetbaloefeningen en technieken. Aan het einde van het event wordt uit elke leeftijdscategorie een winnaar gekozen op basis van zijn of haar “moves and skills”, die zich dan weer sportief mag presenteren op de landelijke finaledag van Moves&Skills op het Sportpark Papendal in Arnhem (trainingscomplex van Vitesse). Een enorm succes om mee te doen!
 
Onze vaste voetbaldocent van Voetbalscholing is Johan Scholten. Alle oefeningen die door Johan worden gegeven op de Moves&Skills dag, zijn ook weer te gebruiken bij de reguliere trainingen van onze spelers. 
 
Omdat onze club de scholing positief ontvangt, is Johan dan ook met enige regelmaat bij onze club aanwezig voor tips and tricks. Voor elk team worden passende oefeningen uitgelegd en leren de spelers technische schijnbewegingen, moves and skills. Alles uiteraard om progressie te boeken, ook bij het domineren van de 1 tegen 1, in combinatie met passen-trappen.
 
Tijdens een aantal trainingsavonden ontvangen ook onze trainers praktische en/of korte informatieve tips en opdrachten, om zo deze kennis weer over te brengen op hun spelers. Die avonden zijn individueel, in groepsverband maar ook in combinatie met eigen teams. Het uiteindelijke doel is om Lekvogels door de gehele vereniging op een hoger plan te tillen. 
 
We ervaren Johan als een deskundige voetbalkenner, die zijn knowhow op voetbalgebied goed weet over te brengen op onze voetballers en trainers en we zijn ontzettend blij dat hij bij elke cursus onze club weer bijpraat en ons nieuwe technieken en methoden leert. 
 
Johan, bedankt dat je vv Lekvogels tot zover professioneel hebt geholpen en we hopen je vaker te mogen ontmoeten op de grasmatten van onze club!
 
Namens vv Lekvogels,  Alwin Versluis en Ron Liefhebber
 
 

 

 
 
 
 
Taco van den Velde in de Voetbal International – ‘De winnaars van morgen zijn al jaren aan het werk’.
 
Nadat vorige week de KNVB het fonkelnieuwe programma Winnaars van morgen presenteerde dat ons uit de voetbalcrisis moet loodsen, is een vraag essentieel: Wie gaat dit allemaal uitvoeren? Natuurlijk moet de talentherkenning veel professioneler en moet er niet alleen meer worden geselecteerd op techniek, inzicht en communicatie, maar ook op fysieke kracht en winnaarsmentaliteit. Vanaf 2018 speekt de jeugd eerst twee tegen twee, daarna vier tegen vier, zes tegen zes, acht tegen acht en pas op hun dertiende elf tegen elf. ‘dat idee komt uit het straatvoetbal. Kleinere velden, meer balcontacten, meer verdedigende duels, meer scoren en pingelen’, zo legde technisch manager van KNVB Jelle Goes, uit.
 
Waar hebben we dat de afgelopen jaren eerder gehoord? Meer aandacht voor fysieke kracht, meer balcontacten, pingelen…. Voor trouwe volgers van VI is dit toch gesneden koek? Al vijftien jaar wordt er geroepen dat het mis is aan de basis. Wiel Coerver stelde vast dat Zeist louter eenheidsworsten produceerde, terwijl Fons van den Brande voortdurend de noodklok luidde. 
 
Jarenlang dacht niemand in Zeist dat er een reden was om zich zorgen te maken
 
over de matige fysieke ontwikkeling van onze jeugd. Coerver ontwikkelde een alternatief programma waarin de individuele vaardigheid centraal stond. Die leer is allang uitgebouwd door een aantal trouwe volgelingen. Een trainingsleer waarin de jeugd eerst een tegen een, twee tegen twee, vier tegen vier, zes tegen zes, acht tegen acht is namelijk allang ontwikkeld door René Meulensteen en is geïntegreerd in een omvangrijk opleidingsprogramma voor coaches Fons van den Brande jaren geleden uit de grond heeft gestampt. In het oosten van het land hebben beginnende en ambitieuze trainers al jaren de mogelijkheid om kennis op te doen op al die onderdelen van het vak die de KNVB momenteel aanduidt als de nieuwe weg. Technische training, fysieke en mentale ontwikkeling: het word al jaren gegeven en ontwikkeld door de firma Sportpartners. De nationale techniekkampioenschappen, de opleiding moves & skills, cursussen op het gebied van mentale en conditietraining: het bestaat allemaal. De tragiek is dat de boodschap van specialisten als Coerver, Meulensteen, Van den Brande en ook Ricardo Moniz jarenlang is genegeerd in Zeist. Misschien kwam dat door de harde manier waarop die boodschap werd verkondigd, maar jarenlang dacht niemand in Zeist dat er reden was om zich zorgen te maken. Het is interessant of de voetbalbond het nieuwe beleidsplan laat uitvoeren door de mensen die alles fout hebben gedaan of dat er een prominente rol wordt toebedeeld aan de critici die al jaren het goede voorbeeld geven. De Winnaars van morgen heeft Nederland allang in huis.