Marc Overmars lijkt Ajax voorlopig trouw te blijven.

Marc Overmars lijkt Ajax voorlopig trouw te blijven. Het Spaanse Diario Gol heeft vernomen dat de directeur voetbalzaken een dienstverband bij FC Barcelona ziet zitten, maar dat is voorlopig niet concreet.
Overmars werkt al sinds 2012 als directeur bij Ajax. Onder zijn leiding is de Amsterdamse club niet alleen nationaal tot grote hoogte gestegen, maar ook internationaal is er veel waardering voor het ingezette beleid. Met twaalf punten uit vier duels is de formatie van trainer Erik ten Hag dit seizoen nog foutloos in de Champions League. Het succes van Ajax straalt logischerwijs ook af op Overmars.

Ajax heeft al laten weten dat het ver wil gaan om Overmars te behouden. De directeur zou nog wel hebben overwogen om in te gaan op het aanbod van het steenrijke Newcastle United, maar recentelijk heeft hij de Premier League-club toegevoegd aan het lijstje afgewezen clubs. Overmars zou Ajax simpelweg niet willen verlaten voor een club waar hij geen binding mee heeft.

In gesprek met Ajax Life liet Overmars zich al eens ontvallen dat hij een terugkeer bij Arsenal óf FC Barcelona wel ziet zitten, mocht hij een stap willen maken. Het Spaanse medium heeft inmiddels vernomen dat de Catalaanse club zijn absolute voorkeur heeft in dat opzicht.
Dit laatste is goed nieuws voor Ajax. Na de benoeming van Joan Laporta als president van Barcelona werd zijn naam nog genoemd in Camp Nou, maar voorlopig lijkt een hereniging niet aanstaande. Alle seinen staan daarmee op groen voor een continuering van de samenwerking in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *