Ihattaren wordt beste Marokkaanse speler ooit als hij voor Oranje kiest

 

Columnist Willem van Hanegem weet wel voor welk land hij zou kiezen, als hij Mohamed Ihattaren was.

Laat ik deze column toch maar beginnen met Feyenoord. Ik houd heel erg van de club, maar naar het huidige elftal kijken, kost me heel veel moeite. Ik kon het tegen FC Emmen soms echt niet meer aan zien. Dan ga ik gewoon zappen. Wielrennen, Formule 1, rugby. Ik heb het allemaal voorbij zien komen. Dat het tegen Emmen niet lukte, verbaasde me eigenlijk helemaal niks. Vorige week heb ik op deze plek al geschreven dat die overwinning op ADO helemaal niet veel betekende. Toen waren mensen na de eerste helft ineens heel positief. Maar kom op, ze speelden tegen het slechtste ADO dat ik ooit heb gezien.

Het grote probleem is het middenveld. Tapia en Fer tikken maar een beetje rond. Hup, weer een balletje terug op Botte Nou, hij weet meestal ook geen raad met die bal. Kökcü probeert de aanval wel wat te ondersteunen, maar het totale middenveld brengt op dat vlak veel te weinig. Het middenveld is het hart van de ploeg. En ook de longen van de ploeg. Als het daar niet loopt, kun je nooit als team functioneren.

Ja, ik heb Marcos Senesi ook slecht zien spelen. Maar het is nogal flauw om die jongen na één helft af te branden. Dat is ongepast, vooral omdat hij in een elftal kwam dat totaal niet liep en we hem even te tijd geven en hem dan beoordelen. Ja, het speelde slecht, maar iedereen was slecht. Die gele kaart die hij na vijf minuten kreeg van scheidsrechter Dennis Higler vond ik trouwens nogal overdreven hoor. Die scheids dacht natuurlijk: o, die Argentijn staat bekend als een schoppertje, die gaan we eens even laten merken hoe dat hier in Nederland gaat.

Wat ik nog over Feyenoord kwijt wil. De familie van Rick Karsdorp werd bedreigd en dat vind ik dieptriest. Spelers uitfluiten na en slechte prestatie? Prima, hoort erbij. Maar over kinderen en andere familieleden beginnen, doe je gewoon niet. Dat is een code waar iedereen zich aan moet houden. Klaar.

Dan PSV-Ajax. Met Ajax gaat het wel goed komen dit seizoen. Zij hebben gewoon een hartstikke goede ploeg. Daar is verder niks nieuws aan. PSV had de counters, toch hun kwaliteit, veel beter moeten uitspelen. Verder geniet ik elke week zo verschrikkelijk van Mohammed Ihattaren. Wat een geweldige speler. Als je de bal bent, is het toch heerlijk om door de voeten van Ihattaren te worden aangeraakt? Hoe hij speelt, dat is pure liefde voor het voetbal. De bal is zijn grote vriend. Prachtig om te zien hoe goed die jongen al op zeventienjarige leeftijd is.

Of hij kiest voor het Marokkaanse elftal of voor Oranje is volledig zijn eigen keuze. Het is zijn goed recht om voor Marokko te kiezen, maar voor het Nederlands elftal is het vooral te hopen dat hij voor Oranje kiest. Ik snap ook niet dat de KNVB Erwin van de Looi en Maarten Stekelenburg heeft gestuurd om hem te overtuigen. Dat is een verkeerd signaal naar die mensen toe. Ik denk dat het voor Ihattaren het beste is om voor Nederland te kiezen. Dan wordt hij de beste Marokkaanse voetballer ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *