De afgelopen tien jaar: big spender Man City blijft Barcelona en Chelsea voor

 
Manchester City is de club die in het afgelopen decennium het meeste geld heeft uitgegeven aan transfers. Sinds 1 januari 2010 spendeerden The Citizensruim anderhalf miljard euro aan aanwinsten.

Nu in de meeste landen geen zaken meer mogen worden gedaan in dit decennium, is het tijd om de balans op te maken van tien jaar transfers. Manchester City gold begin 2010 nog als een potentiële uitdager van Manchester United en Chelsea en is inmiddels getransformeerd in een geoliede voetbalmachine die voor zijn derde achtereenvolgende landstitel gaat.

Dat dankt de club mede aan de talloze versterkingen. In de zomer van 2010 werd al flink in de bus geblazen voor Edin Dzeko, Yaya Touré, Mario Balotelli en David Silva en in de jaren nadien bleef Manchester City zeer actief.

De transfermarkt in Engeland zat al ruim drie weken op slot, waardoor Manchester City maandag in theorie nog kon worden bedreigd door Barcelona. De Catalanen trokken in de jaren tien voor ruim 1,3 miljard euro aan nieuwe spelers aan en blijven daarmee Chelsea nipt voor.

In de toptien staan vier Engelse, drie Spaanse, twee Italiaanse en één Franse club. Alle teams in die toptien veroverden tussen 2010 en 2019 minimaal één landstitel, op Liverpool na. Met onder meer de Champions League-winst van 2019 zijn The Redsdit decennium wel degelijk succesvol geweest.

MEESTE TRANSFERUITGAVEN IN DE JAREN TIEN:

Club Transferuitgaven sinds 01/01/2010
Manchester City 1.530 miljoen euro
Barcelona 1.370 miljoen euro
Chelsea 1.330 miljoen euro
Paris Saint-Germain 1.300 miljoen euro
Juventus 1.290 miljoen euro
Manchester United 1.220 miljoen euro
Real Madrid 1.120 miljoen euro
Atlético Madrid 1.030 miljoen euro
Liverpool 1.010 miljoen euro
Internazionale 870 miljoen euro

Cijfers mede op basis van Transfermarkt.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *