03 – 02 – 2019 Verbeek deelt toekomstplannen: ‘Ik sta op een kruispunt’

Gertjan Verbeek heeft de afgelopen periode al meerdere aanbiedingen van buitenlandse clubs naast zich neergelegd. De 56-jarige oefenmeester zit zonder club na zijn vertrek bij FC Twente in maart. ‘Ik sta op een kruispunt’, vertelt hij in gesprek met VI.

‘Als ik in Nederland aan de slag ga, zou ik graag een bestuurlijke functie op me nemen. Bij veel Nederlandse clubs is het momenteel zeer onrustig op bestuursniveau. NEC, NAC Breda, FC Groningen en SC Heerenveen zijn maar een paar voorbeelden van clubs die alweer op zoek zijn naar een nieuwe clubleiding. Ik lever daar regelmatig kritiek op, maar vind dat ik het dan zelf ook maar eens moet proberen.’

Verbeek was eerder bij FC Twente al werkzaam als technisch manager, die baan combineerde hij destijds met het hoofdtrainerschap. Bij een nieuwe bestuursfunctie voor Verbeek ligt Heerenveen voor de hand, die club kent hij vanuit zijn verleden als speler én trainer door en door. ‘Ik heb nog geen telefoontje gehad van Heerenveen. Die deur doe ik niet bij voorbaat al dicht, maar ik stap er ook niet zomaar in’, reageert hij.

‘Ik heb bij Twente meegemaakt hoe dat mis kan gaan en bij Heerenveen is het ook een chaos, als ik dat zo lees van buitenaf. Ze moeten oppassen dat ze niet net als Twente eindigen. Maar het is een mooie club die me aan het hart gaat. Als er echt een goed plan ligt en ze benaderen me, dan wil ik zeker luisteren.’

Verbeek heeft een nieuwe job als trainer echter ook nog niet uit zijn hoofd gezet. ‘Als ik in het buitenland aan de slag ga, zal dat zijn als trainer. Ik heb de afgelopen tijd wel aanbiedingen gehad, maar nog geen aantrekkelijke. Ik wil niet instappen bij een club die ik niet ken, waar het al slecht gaat en waar ik volgende week moet beginnen. Je moet wel de tijd hebben om de competitie en je spelers te leren kennen. De Duitse competitie ken ik goed, maar vanuit daar is het nu rustig. Ik wacht geduldig af.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *