Het aanleren van fitnesstraining voor de jeugdspelers

Het is al heel lang bekend dat we in Nederland met het voetbal niet meer meekomen op internationaal topniveau.

De beste Nederlandse spelers zijn fysiek niet bij machte internationaal mee te komen ondanks dat sommige spelers bij buitenlandse clubs trainen. Wij constateren dat de voetballers van nu de basistraining van fysieke skills in hun jeugdjaren hebben ontbeerd.

 

 

celebration
SHUTTERSTOCK_423566959_Super bewerkt

 

Voor wie is deze opleiding?

Fitnesstraining is in het huidige voetbal niet meer weg te denken als onderdeel van de fysieke vaardigheden van de voetballer.
Vanaf januari 2018 starten wij een reeks Fitness-opleidingen voor trainers om zo voetbalspelers vanaf 7 jaar tot 18+ krachtiger, fitter en onverslaanbaar kunnen maken.

Het Fitnessstraject bestaat uit een groot aantal deel-opleidingen die per twee workshops kunnen worden bijgewoond en is in het bijzonder geschikt voor voetbaltrainers, instructeurs, fysieke trainers etc. die de intentie hebben om zich te specialiseren om voetballers te gaan trainen en begeleiden op zelfstandige basis of in clubverband. U behaald dus per twee workshops een deelcertificaat en mocht u alle 6 de workshops hebben gevolgd dan ontvangt én verdiend u een eindcertificaat.

Een mix van (inter)nationale krachttrainers doceren deze cursussen en zullen de focus leggen op toegangkelijke trainingsvormen waarbij eigen gewicht, kracht en eenvoudige materialen het beste uit de voetballers zal halen. Geen oefeningen aan apparaten want is te eenzijdig en niet voetbalspecifiek.

Vorm en kosten

6 zaterdagen van  09.00 tot 16.00 uur (eenmaal per maand) te beginnen op zaterdag 13 januari 2018.
Wij hebben de data zo uitgekiend dat u 3 zaterdagen waarschijnlijk geen competitie heeft, zie de datums onderaan.

Per twee keuze-workshops   €  420,00    2 maanden x  €  210

Kosten totale opleiding         €   1200,00   6 maanden x €  200 (€ 60 korting).

Inclusief lunch, studiemateriaal, versnaperingen, KNVB-studiepunten, erkend diploma en stagemogelijkheden.

 

Data in 2018 zijn; Zaterdag 13 januari, zaterdag 6 februari,
zaterdag 5 maart, zaterdag 2 april, zaterdag 21 mei en zaterdag 18 juni.

puzzle
MG_9193-bewerkt

Joost hazes

Joost Hazes is mede-eigenaar en werkzaam bij Medico Vision Sportstraining in het Olympisch Stadion in Amsterdam en is een toonaangevend trainer en begeleider van onder meer nationale en internationale voetballers die onder zijn begeleiding aan kracht en fitnesstraining doen.
Hij ontwikkelde een geheel eigen succesvol, geïntegreerd concept om jeugdspelers de broodnodige fysieke vaardigheden bij te brengen.
  *

Workshop 1 =Fitnesstraining op welke leeftijd?

Workshop 5 = Fitnesstraining organisatie en mogelijkheden

Peter Hyballa:

Peter Hyballa is gediplomeerd fysical-coach en is als BVO-trainer zeer bedreven om in de reguliere voetbaltraining de kracht en fitness-componenten te integreren. Zijn werkzaamheden bij de jeugd van Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zijn hier een bewijs van gezien hun resultaten in fysiek optima forma. Peter Hyballa is schrijver van talloze voetbalboeken waarbij kracht en voetbal een rode draad vormen in zijn benadering van het voetballen. Peter is magistraal om krachttrainingen op het veld over te dragen.*

Workshop 2 = Fitnesstraining op de training

Workshop 4= Fitnesstraining in de wedstrijd

 

58fe20819bf23_Hyballa_training_(3)
IMG_5486

Harry Dost:

Sinds 1983 is Harry Dost werkzaam in de voetbalwereld als loop en coördinatietrainer bij FC Twente. Ook doet hij alle fysieke testen bij de meisjes en jongens-afdelingen. Onlangs bracht hij twee boeken uit waarin hij de noodzaak en training van een veelzijdige motorische vorming voor jeugdvoetballers beschrijft. Deze boeken zijn de basis van zijn visie die hij tijdens zijn lessen en trainingen zal overdragen. *

Workshop 3 = Fitnesstraining in combinatie met voetbalcoördinatie 

Miguel Janssen:

(Oranjestad, 5 september 1970) is een voormalige Nederlandse atleet, die was gespecialiseerd in de sprint. Hij werd viermaal Nederlands kampioen. Ook nam hij driemaal deel aan een WK (1993, 1995, 1997) en eenmaal aan de Olympische Spelen (1996), maar wist zich hierbij niet te plaatsen voor de finale. Hij was van 1998 tot 2011 in het bezit van het Nederlands record op de 60 m.
Momenteel is Miguel Janssen werkzaam als Bondsconditietrainer bij de KNLTB (2003) en werkt hij als conditietrainer voor talloze topvoetballers met als specialisme kracht in combinatie met snelheidstraining. *

Workshop 6 = Fitness en snelheidstraining met bal

Miguel Janssen
  • De voetbalwereld is een 24-uur bezigheid en wordt mede bepaald door het fluctuerende karakter en mede daarom kunnen de docenten aan ons van te voren niet altijd aangeven wie er op welke dag de opleiding gaat geven.

Inschrijven:

Voornaam

Achternaam

Adres

Postcode

Woonplaats

Geboortedatum

Telefoon

Email

Voetbalopleiding(en)

Functie binnen het voetbal/sport

€ 420,- (2 x € 210,-)€ 840,- (4 x € 210,-)€ 1200,- (6 x € 200,- (€ 60 euro korting)

Na ontvangst van uw inschrijving versturen wij U de benodigde info + factuur per e-mail toe.