Guardiola en Mourinho moeten verrassende bestbetaalde coach voor zich laten

L’Équipe wist vrijdag de lijst met bestbetaalde spelers uit de Franse competitie te brengen, maar de gerenommeerde Franse krant publiceert ook de salarissen van de topcoaches uit het voetbal. Diego Simeone is verrassend genoeg de bestbetaalde voetbaltrainer ter wereld, met een jaarsalaris van maar liefst 43,6 miljoen euro.

De oefenmeester van Atlético Madrid, die al sinds 2011 aan het roer staat in de Spaanse hoofdstad, heeft met zijn jaarlijkse vergoeding een enorme voorsprong op de nummer twee op de lijst. Dat is Josep Guardiola van Manchester City, die jaarlijks bruto 23,3 miljoen euro naar zijn bankrekening overgemaakt ziet worden. De Spanjaard moet het dus doen met twintig miljoen euro minder dan zijn Argentijnse collega van Atlético.

José Mourinho van Tottenham Hotspur en Liverpool-trainer Jürgen Klopp zijn de gedeelde nummers drie in de lijst. Zowel de Portugees als de Duitser strijkt jaarlijks 17,5 miljoen euro op. Zinédine Zidane van Real Madrid completeert de top vijf met een bruto jaarinkomen van 16,8 miljoen euro, ongeveer 40 procent van het salaris dat Simeone in dezelfde stad krijgt bij Atlético.

Simeone blijft met zijn megasalaris de bestbetaalde speler uit de Franse competitie voor, want Neymar krijgt volgens L’Équipe 36 miljoen euro per jaar van Paris Saint-Germain. Neymar wordt eerst gevolgd door ploeggenoten Kylian Mbappé (22,9 miljoen euro), Thiago Silva (18 miljoen euro), Edinson Cavani (16,2 miljoen euro), Marquinhos, Marco Verratti (allebei 14,4 miljoen euro) en Ángel Di Maria (13,2 miljoen euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *