Geld stroomt binnen in De Kuip: zestien miljoen euro bij winst op Excelsior

Mocht Feyenoord dit seizoen inderdaad landskampioen worden, dan kan de Rotterdamse grootmacht sowieso zestien miljoen euro bijschrijven. Het Algemeen Dagblad rekende dat uit. 

De kampioen van Nederland krijgt een ticket voor de groepsfase van de lucratieve Champions League. Het startgeld bedraagt twaalf miljoen euro. Elke deelnemende club krijgt ook een deel van de zogenaamde marketpool. Vorig seizoen zat daar dik 480 miljoen euro in. Een klein deel daarvan, zo’n 8,5 miljoen euro, gaat naar Nederlandse clubs.

Vorig seizoen ging dat bedrag naar PSV, dat als enige Nederlandse club deelnam aan de Champions League. Als Ajax zich via de voorronde van het miljoenenbal óók weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi, dan moeten Feyenoord en de aartsrivaal uit Amsterdam de 8,5 miljoen euro delen. Opgeteld weet Feyenoord zich bij een titel dus verzekerd van in ieder geval zestien miljoen. 

Dat bedrag kan uiteraard nog oplopen bij Europees succes. Een overwinning in de Champions League levert anderhalf miljoen euro op. Voor een remise krijgen deelneme teams 500.000 euro. Plaatsing voor de volgende ronde levert ruim vijf miljoen euro.  

www.voetbalprimeur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *