De Clinicdag van Alex Pastoor

Alex Pastoor 1-daagse 2018 HEADER

Maak kennis met Alex Pastoor

De geboren Amsterdammer Alex Pastoor is pas op latere leeftijd profvoetballer geworden. Na zijn amateurtijd bij s.c. Schoorl en AFC ’34 heeft Pastoor zijn eerste profcontract getekend bij f.c. Volendam (1989). Pastoor heeft ook gespeeld bij s.c. Heerenveen, KRC Harelbeke en bij het Oostenrijkse Austria Lustenau. De middenvelder speelde in totaal 348 competitiewedstrijden waarin hij 10 doelpunten maakte.

ts_4b5e0297413c807eb8bd0a33e7d64464

Na zijn spelersloopbaan werd hij trainer. Hij begon in 2001 bij de B1 van AZ en hij trainde tussen 2002 en 2005 de amateurs van AFC '34. Nadat hij tussentijds in 2002 bij AFC begon degradeerde de club naar de eerste klasse. In het seizoen 2002/03 werd het kampioenschap in de eerste klasse behaald en keerde AFC terug in de hoofdklasse.
In het seizoen 2005/06 tekende hij, samen met Job Dragtsma bij het Turkse Fenerbahce.Pastoor moest onder leiding van Joop Lensen bij Fenerbache een voetbalopleiding naar Nederlandse stijl opzetten. Pastoor kreeg het tweede elftal onder zijn hoede. Hij zou slechts een seizoen actief zijn in Turkije. 

 

Pastoor is nadien ook trainer geweest bij s.c. Heerenveen, Excelsior, NEC, AZ, Sparta en een korte periode bij Slavia Praag. 
Bij de televisie is hij werkzaam als analist en schrijft diverse stukjes over jeugdvoetbal voor het Parool en VI-junior.

Alex Pastoor

Wat leer je op deze cursus

  • Hoe leiden we in Nederland nu eigenlijk op? Er is de laatste tijd verwarring ontstaan over onze Nederlandse voetbalstijl. Moeten we die hebben of moeten we ons aanpassen aan het internationale golfbewegingen?

  • Wat te doen tot de puberteit en wat is daarna het logische vervolg? Wat moet je wel aanbieden en bovenal niet? Waar leg je de accenten en waar liggen de behoeftes?

  • Onze jeugd/ kinderen moeten eerst veel algemeen moeten trainen om het spel te leren doorgronden. M.a.w., er zal meer aandacht moeten komen voor de fysieke vaardigheden middels complexe trainingen.

  • Vanuit die visie kan het positiespel, zowel in het verdedigen als in het aanvallen, nader behandeld worden.

Organisatie en kosten

Data en locatie:

De datum van de cursus is zaterdag 9 juni 2018.
De cursus zal plaatsvinden bij Quick - Nijmegen. 

Agenda

De inloop is vanaf 09.00 uur.
De theorie is van 10.00 uur - 12..30 uur

PAUZE van 12.30 uur tot 13.15 uur.

De praktijk is van 13.30 uur - 16.00 uur 

 

xxl

Kosten van de workshop:

€95,-    incl. cursusboek, certificaat, 4 KNVB-studiepunten.
              Lunch op eigen kosten.

Voetbalscholing.nl denkt met de hierboven beschreven wijze van informatie en kennisoverdracht een zeer aantrekkelijke cursusdag aan te bieden.

Inschrijven:

Voornaam

Achternaam

Adres

Postcode

Woonplaats

Geboortedatum

Telefoon

Uw email

Traint bij club/team

Kosten & Voorwaarden
Betalingsvoorwaarden.
Akkoord

€ 95

Na ontvangst van uw inschrijving versturen wij U de benodigde info + factuur per e-mail toe.