Conditietraining van A tot Z

De beste Nederlandse spelers zijn fysiek niet bij machte internationaal mee te komen ondanks dat sommige spelers bij buitenlandse clubs trainen. Wij als initiator van voetbalconditie constateren dat de voetballers van nu de basistraining van fysieke vaardigheden ontberen gezien de fysieke staat van spelers in andere landen. Fons van den Brande is conditietrainer van het eerste uur en heeft jarenlang gevochten om dit belangrijke onderdeel van voetballen op de kaart te zetten. Niemand luisterde naar zijn roep om harder te trainen terwijl de prestaties op de velden steeds slechter werden.

Lees meer:

Voetbalconditie (Landelijk)

Waar wij ons al 20 jaar hard voor maken maar ook onderwijzen is dat fysieke vaardigheden van voetballers van jongs af aan moet worden bijgebracht als vast onderdeel van een voetbaltraining. Fons van den Brande was de eerste conditietrainer-voetbal in Europa en heeft zijn vak geleerd in Miami van de toenmalige fysicalcoach van het Braziliaanse voetbalelftal onderleiding van Tele Santana. Thema’s zoals coördinatie-VOETBAl, snelheidstraining-VOETBAL en uithoudingsvermogen-VOETBAL worden simpel en doeltreffend benaderd én in de praktijk aangeboden.

Lees meer:

VOETBALCONDITIEWEEKEND 16/17 JUNI 2018

Te lang is het Nederlandse voetbal onderhevig geweest aan conditionele modellen die gezien de resultaten van het Nederlandse voetbal niet of gedeeltelijk werken. Dit alles met de beste bedoelingen maar de praktijk laat zien dat het roer om moet. In dit weekend hoort u en ziet u een andere kijk op conditietrainingen van trainers die dagelijks met de wereldtop werken en daar hun eigen visie over hebben. Fons van den Brande leidt al 20 jaar conditietrainers op en mag zich zelf de opleiders van het eerste uur noemen.

Lees meer: