20 – 11 – 2018 Alles wat je moet weten over de Nations League-eindronde

 
Uit Voetbal International

Door het gelijkspel bij Duitsland heeft het Nederlands elftal een ticket gegrepen voor de eerste Nations League-eindronde. Samen met Portugal, Zwitserland en Engeland mag Oranje strijden om de nieuwe trofee.

De eindronde wordt tussen 5 en 9 juni 2019 afgewerkt in Portugal. De speelsteden zijn Porto (Estádio do Dragão) en Guimarães (Estádio D. Afonso Henriques). Op 5 en 6 juni zijn de halve finales en op 9 juni staan de wedstrijden om het brons en om de eindzege op het programma. De loting voor de eindronde is op 3 december in Dublin.

Het toernooi – dat wordt gehouden in Portugal – is financieel uiterst aantrekkelijk. Voor de winnaar ligt zes miljoen euro klaar en de verliezend finalist toucheert 4,5 miljoen euro. De nummer drie en vier incasseren nog altijd respectievelijk 3,5 en 2,5 miljoen euro.

Het winnen van de Nations League levert geen EK-ticket op. Het ticket van Divisie A wordt verdeeld in de play-offs van de Nations League, die in het voorjaar van 2020 worden gespeeld door landen die zich niet via de EK-kwalificatie voor het toernooi hebben geplaatst. Hetzelfde geldt voor Divisie B, C en D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *