‘Ajax neemt opvallend hoge positie in in lijstje rijkste clubs ter wereld’

Ajax hoort bij de 26 financieel sterkste clubs van Europa. Dat meldt De Telegraaf, dat zich baseert op een onderzoeksrapport van KPMG.

Een 26e notering lijkt niet hoog, maar gezien de extreem hoge tv-gelden in de Engelse, Duitse en Spaanse competities, is de positie van Ajax opvallend. KPMG heeft de waarde van de Amsterdamse club bepaald op 276 miljoen euro. Daarbij worden factoren als aandelen, schulden, wel of geen bezit van eigen stadion, transferbeleid én tv-gelden meegenomen.

Het laatste onderdeel weerhoudt Ajax er nog van om een plek in de top-twintig in te nemen. De Nederlandse clubs spelen in een competitie met lage inkomsten uit tv-contracten. Desondanks ligt PSV met een 31e plek niet ver achter Ajax. De Telegraaf meldt dat de Eindhovenaren niet nóg een jaar zoals dit seizoen mogen verknallen en dat er geïnvesteerd moet worden in het elftal om niet verder achterop te raken.

Manchester United mag zich met een waarde van drie miljard euro de rijkste club ter wereld noemen. De Engelsen hebben Real Madrid voorbijgestreefd, dat 120 miljoen achter de nummer zes van de Premier League ligt.

www.voetbalprimeur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *